Zoeken

Puntensysteem

Aan elke wijn kunnen maximaal 20 punten toegekend worden. Deze ruime marge laat toe wijnen te klasseren die niet zo heel sterk van elkaar verschillen en dezelfde vermelding waard zijn.


De punten worden verdeeld over het uitzicht (3), de geur (7), de smaak (7) en de afdronk en herinnering (3). Aan de hand van de bekomen punten kan men aan de wijn een van de onderstaande vermeldingen toekennen:


18 tot 20 : Uitzonderlijke tot perfecte wijn, je mag jezelf gelukkig prijzen als je de kans hebt om die te proeven
16 tot 18 : Zeer goede wijn, gevarieerd aroma dat lang in het glas blijft hangen, een volle wijn met een mooie structuur en een lange en aangename afdronk
14 tot 16 : Goede wijn, gevarieerd aroma, mooie structuur en een lange en/of aangename afdronk
12 tot 14 : Middelmatige wijn, met ofwel een gevarieerd aroma of een mooie structuur of een beetje van beide
10 tot 12 : Basiswijn, niets verkeerd, maar weinig karakter
minder dan 10 : Foute wijn

Dit puntensysteem is algemeen aanvaard binnen de Vlaamse Wijngilde.