Zoeken

Sherry: wijn met een enorme traditie!

Associeer jij sherry met een “prutteltjeswijn” die je snel weggiet in de gootsteen? Of met een cocktail versierd met een schijfje ananas en een maraschinokers? Serveer jij sherry met tapas, zoals de meeste mensen? Jammer … want deze complexe drank met een myriade aan geuren en smaken kun je makkelijk combineren met allerlei soorten gerechten.

Het is dus duidelijk de hoogste tijd voor jou om deze versterkte wijn beter te leren kennen. En waar kun je dit beter doen dan bij Commanderij Gent?

We heten je welkom om druiven te ontdekken als de palomino fino, de pedro ximenez en de moscatel. Samen met jou reizen we door de rijke geschiedenis van Andalusië, de sherry-streek bij uitstek, en volgen de wijn van de albariz-bodem tot de complexe wereld van capataz, die de levensloop van de sherry’s bepaalt. Je hoort verhalen over sherryrovende Engelse piraten en Spaanse Armada’s gevuld met sherryvaten vol water, maar je krijgt ook uitleg over solera’s en biologische of oxidatieve opvoeding.

De keuze aan sherry’s is ongelooflijk uitgebreid door de grote diversiteit in de opvoedingsmogelijkheden, de veroudering en het blenden. We verwennen je palet dus met vinos generosos, vinos dulces naturales en vinos generosos de licor.

Ben je klaar voor een fino, een manzanilla, een oloroso, een amontillado, een palo cortado, een zoete blend, een moscatel en een pedro ximenez?

Zeggen die termen jou niks? Geen nood, op al je vragen krijg je een antwoord van Linda Impe en Andy Haegeman, dé sherry-specialisten van Commanderij Gent.

We verwachten je op zaterdag 24 februari 2024, vanaf 19.00 u. We starten om 19.30 u stipt, in zaal Beatrice van Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge. Breng je spuwemmertje mee.

Je vrienden en kennissen zijn ook welkom. Ze betalen ter plekke € 35 voor 8 wijnen.