Zoeken

Saint-Emilion, Château Grand Corbin-Despagne

Normaliter organiseren we geen degustatie-avond in december. In september hebben we jullie echter verteld waarom we dit jaar een uitzondering maken: we verwelkomen de heer François Despagne, eigenaar van Château Grand Corbin-Despagne in Saint-Emilion. Hij vertegenwoordigt de 7e generatie van de familie Despagne, die zich in 1812 in Saint-Emilion vestigde. Deze minzame wijnboer heeft speciaal voor ons een plaatsje in zijn agenda gereserveerd. Enkel 16 december 2023 was nog vrij …

We krijgen eerst een horizontale degustatie van het magnifieke wijnjaar 2020. François Despagne zelf schrijft daarover: "2020 a l’étoffe d’un grand millésime et possède tout d’un grand bordeaux : riche, équilibré, structuré et élégant".

We proeven de Petit Corbin-Despagne 2020, de tweede wijn, maar een vin de plaisir én een grand cru, en vergelijken die met de Grand Corbin-Despagne grand cru classé 2020. En we maken ook kennis met de cuvée Ampélia 2020, een veelgeprezen Castillon, Côtes de Bordeaux, gevinifieerd door dezelfde François Despagne.

En dan zetten we de degustatie verticaal verder met Grand Corbin-Despagne van de wijnjaren 2019, 2018 en 2016.

Jullie hebben het al begrepen: op 16 december 2023 proeven we unieke wijnen. We verwachten jullie dus heel talrijk in het Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108 in 9050 Gentbrugge. Ontvangst vanaf 19.00 u. Start om 19.30 u stipt. En ja, hoe lekker de wijnen ook zullen zijn, breng je spuwemmertje mee, zeker als je een voertuig bestuurt.

Niet-leden, oud-leden, vrienden en kennissen zijn natuurlijk ook hartelijk welkom en schrijven in via een mailtje aan penningmeester@commanderij-gent.be. Gezien de hoge prijzen van de degustatiewijnen, betalen ze 45 € voor 6 wijnen.