Zoeken

Mini-wedstrijd

Wijnboer Frédéric Julien van het Domaine Gramiller in Rasteau is helaas verhinderd te komen naar Commanderij Gent. Daarom hebben we creatief een alternatief gezocht én gevonden in eigen land.

Met toestemming én medewerking van de Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseren we een mini-wedstrijd “Beste Belgische Wijn”. Het wordt een blindproeverij, waarbij we een achttal in september 2023 bekroonde en niet-bekroonde Belgische wijnen analyseren en beoordelen: 4 Vlaamse en 4 Waalse. We mogen daarbij de beoordelingsfiches van VVS gebruiken voor bubbels, rosé-, witte en rode wijnen. Onze wedstrijd wordt spannend: komen we tot dezelfde toekenning van de gouden, zilveren en bronzen medailles als de VVS-juryleden? Streng als we zijn, welke wijnen bekronen we niet?

Dominique Santens en Philippe Khazzaka zetelden in de VVS-jury. Ze staan mee in voor de organisatie van onze degustatie. Ze zullen ons wegwijs maken in de classificatie van de Belgische wijnen en ons leren werken met de VVS-fiches.

We verwachten je op zaterdag 18 november 2023, vanaf 19.00 u, in zaal Béatrice van Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108 in 9050 Gentbrugge. De toegangscode zal op de beide ingangsdeuren opgehangen zijn. We starten om 19.30 u stipt.
Breng zeker een spuwemmertje mee.

Wil je als oud-lid komen, of wil je vrienden meebrengen? Registreer je/jullie komst via penningmeester@commanderij-gent.be. De avond zelf betaal je € 35,00.