Zoeken

Bubbels uit Italië

Traditioneel organiseren we een Algemene Vergadering vlak vóór de eerste degustatie van het nieuwe ”proefjaar”. Jullie zijn dan ook allen van harte welkom om kennis te nemen van het financiële jaarverslag 2022-2023, en nog even na te mijmeren over het voorbije jaar: Oostenrijk, Pannobile; Portugal, Daõ, Vila Jardim; Beste fles pinot gris/grigio; Frankrijk, Vignobles Robin; USA Washington State; Griekenland; Italië, Veneto.

Daarna starten we het wijnjaar 2023-2024 met feestelijke Italiaanse bubbels. Commanderij Gent bestaat immers 30 jaar. We zetten onze juni-degustatie even verder met een sprankelende Rive en een Superiore di Cartizze uit de Veneto: topproducten waar we het toen bewust niet over gehad hebben.

Maar we verkennen ook mousserende wijnen uit Lombardije (Franciacorta Satèn), Trentino-Adige (Trento-DOC), de Aosta-vallei, Emilia-Romagna, Basilicata en Sicilië. De gleradruif komt kort weer aan bod, maar natuurlijk ook andere rassen zoals de bacca nera, de carricante, de lambrusco, enz.

Kortom, op 23 september 2023, 19.00 u stipt, zijn jullie van harte welkom op de Algemene Vergadering, in zaal Béatrice van het Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108 in 9050 Gentbrugge (ontvangst vanaf 18.30 u). Zorg ervoor dat je tijdig een parkeerplaatsje hebt gevonden! Om 19.30 u starten we de degustatie.

Jullie vrienden zijn natuurlijk ook welkom. Voor € 35 krijgen ze 8 boeiende wijnen. Vergeet verder je glazen en spuwemmertje niet.